dilluns, 11 de març del 2013

GUARJILA, EL SALVADOR. INICI DE CAMPANYA


Comencem la XXI campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya té com a objectiu conèixer de prop i sensibilitzar sobre les dificultats i les esperances de la comunitat de Guarjila, a El Salvador, a l’Amèrica Central, amb la qual cooperarem durant aquest curs.

La greu crisi econòmica que afecta Espanya des de l’any 2008 ens fa perdre de vista el fet que en altres llocs del món la major part de la població viu en condicions més precàries que les nostres.

Un d’aquests llocs és El Salvador. Algunes dades ens poden servir per entendre-ho. La renda per càpita d’El Salvador és cinc vegades inferior a la nostra, la mortalitat infantil és sis vegades més alta i la major part de la població malviu amb menys de 6 € diaris.

Dins d’El Salvador hi ha una petita comunitat, Guarjila, que és un exemple de les dificultats que pateix la societat salvadorenya i, també, del coratge amb el qual intenten superar-les.

Guarjila fa 10 anys que està agermanada amb l’Escola Joan XXIII de Bellvitge, a l’Hospitalet, membre com nosaltres de la XEAUC i ens va semblar que aquesta era una bona manera de treballar conjuntament.

Volem cooperar econòmicament amb Guarjila ajudant-los a cobrir necessitats bàsiques, millorant l’escola amb la construcció de latrines i arreglant la cuina escolar on se serveix un àpat diari a 600 nens i nenes. Volem, també, prendre consciència de la situació d’exclusió que pateixen les comunitats camperoles dels països empobrits.

Per això farem diverses activitats a partir del 6 de març, per sensibilitzar-nos sobre la situació que viuen aquestes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada