Premis Drets Humans

26è PREMI DRETS HUMANSPer tal de commemorar la proclamació per part de l’ONU de la Declaració Universal dels Drets Humans que va ser aprovada el 10 de desembre de 1948, a l’escola es va atorgar el dimecres 5 de febrer el 26è Premi Drets Humans, per tal de difondre el seu contingut, sensibilitzar sobre els valors que proclama i, sobretot, promoure la defensa dels Drets Humans que tan sovint es veuen vulnerats.

En l’edició d’enguany, els premis han anat dedicats a Malala Yousafzai, estudiant i activista pakistanesa de només 17 anys, recentment guardonada amb el Premi Nobel de la Pau per la seva lluita en favor de l'educació dels infants i per la seva dedicació perquè els nens, i sobretot les nenes, puguin tenir dret a rebre una educació.

En aquests premis s’avaluen diferents treballs relacionats amb els Drets Humans que l’alumnat de l’Escola ha realitzat durant el curs 2013-2014, incloent pósters i plafons de l’alumnat de 2n i 3r d’ESO, presentacions en power point de l’alumnat de 4t d’ESO i els treballs de recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat. A més, es premia també el treball continu de l’alumnat en matèria de Drets Humans amb el Premi Joan Pelegrí, els treballs que aporten una visió positiva de futur amb el Premi Eantopia i els treballs que fomenten l’ús de les noves tecnologies com a eina de sensibilització i denúncia de les violacions dels Drets Humans, amb el Premi Ciberacció.


Aquest any l’acte ha estat conduït per Anna Riera, professora de Secundària i presidenta del jurat. A més, l’acte ha comptat amb la presència de Dul Vallvé, membre de l'Associació Ressò de Musicoteràpia amb qui l’escola va col·laborar el curs passat, i que ha format part del jurat juntament amb Josep León, membre del Patronat de la Fundació Cultural Hostafrancs, Karina Grau, presidenta de l’AMPA de l’Escola, Pau Vaccaro, exalumne de l’escola i guanyadora del premi Eantopia 2012 i Juan León, tècnic informàtic de l'Escola i que ha actuat com a secretari del jurat.

Finament, quatre dels alumnes de cinquè de primària de l’escola que han assistit a l’acte han tancat el lliurament dels premis llegint una adaptació del conte “El país amb els des- al davant”, del llibre Contes per telèfon de Gianni Rodari, que han treballat a l’aula per inspirar-se i a partir del qual, seguint una proposta de FundiPau, sota el títol Bombes, mai més! van transformar la imatge d’una bomba nuclear convertint-la en alguna cosa pacífica i les han exposat a la mateixa sala d’actes de l’Escola.Els treballs guanyadors d’aquesta edició han estat:

1r nivell:  
Uns viuen, uns altres sobreviuen. No som tots iguals? de Martina Tomàs, Paula Rodríguez, Sofía Orozco, Alejandra Neyra, Berta Ribas i Lucia Collado. 

2n. nivell:  
Esclavitud de Lara Aznar, Ariadna Trullols i Anna Vidal (accèssit)
El bullying escolar. No callis! de Clara González, Melany Polo, Alba López i Anna Genís. El Premi 

Ciberacció:
Los niños soldados de Marcia Martínez i Claudia Parisi. 

Premi UNESCO:  
Darrere les mirades opaques de Queralt Sales  

Premi Eantopia:  
D’Àfrica a Europa clandestinament de Mariona Ávila, Berta Peñas i Meriem Djeddou 

Premi Joan Pelegrí: 
Judit ÁlvarezRoser Gamonal
exalumna
Grup UNESCO

Fotografies: Carles Ventura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada