dijous, 21 de març del 2013

Aprenent a utilitzar la ment per ser bons ciutadans


Aquest text és una valoració de l'activitat "Fer de ciutadans" que van realitzar els grups de 3rC i 3rE d'ESO i que va culminar en una Audiència Pública celebrada a la Sala de Plens de l'Alcaldia el 19 de febrer, tal com ja va quedar recollit en una entrada del bloc.

Crec que aquestes hores aprofitades amb el Sant han estat molt interessants i entretingudes. Tots junts hem après detalls molt importants per comunicar-nos, tot i que, en la vida se’ls treuen importància. Escoltar és un d’ells.

Mitjançant els seus relats també hem après a acceptar. El Santi és una persona agradable, molt educada i transmetia una certa confiança.

L’últim dia vam anar a l’Alcaldia a fer una audiència pública. Els alumnes, el dia anterior, havíem fet un escrit on donàvem arguments per a un debat. S’havia de remodelar una plaça i cada grup d’alumnes érem grups socials diferents. A l’audiència pública cada un va exposar la seva idea per reformar la plaça. En el meu cas, em va tocar fer de presidenta i donava la paraula als representants de cada grup. Va haver moltes propostes interessants però tot i així hi havia gent que no representava gaire bé el seu paper o grup social com és en la realitat. Malauradament no vam tenir gaire temps.

Estar amb el Santi aquets dies no ha suposat cap pèrdua de temps. M’ha agradat molt i recomanaria aquesta activitat a altres cursos.

Judit Pons
3rC ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada