dissabte, 19 de novembre del 2016

Declaració "Les nostres criatures tenen el dret a viure i estudiar en pau "

Declaració signada per 524 mestres, professors i activistes de la regió d’Alep    


Declaració
Les nostres criatures tenen el dret a viure i estudiar en pau

A l’Assemblea General de Nacions Unides
Al Secretari general de l'ONU
Als Estats Membres del consell de seguretat
A l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans
Al Consell de Drets Humans
A Save the Children
UNESCO
OCI
Unió Europea
Enviat especial de l'ONU a Síria Sr. Staffan de Mistura

El món s’ha commocionat davant l’assassinat de criatures  a les escoles. Morts provocades pels brutals, deliberats i sistemàtics bombardejos de les forces aèries siriana i russa, indiferents i sense pietat ni compassió. Això succeeix davant la mirada de tots els activistes de Drets Humans, governs al voltant del món, Nacions Unides, Estats Membres del Consell de Seguretat i d¡organitzacions de Drets Humans.

El crim de l’atac a l’escola municipal de Hass, a la zona rural d’Idlib dimecres 26 d'octubre de 2016 per atacs aeris sirians i russos, va ser un dels pitjors crims de guerra de la nostra era. Com a resultat d'aquest atroç crim, més de 30 alumnes de l'escola i 7 professors van ser assassinats, així com un metge que estava assistint als ferits. El balanç final pot ser pitjor, perquè hi ha un centenar més ferits, la majoria dels quals han patit amputacions.

Aquest crim és un de desenes, i un exemple d'injustificat bombardejos aeris deliberats sobre escoles, en zones lluny del front i sense presència de grups armats.

Aquest crim és considerat, en tots els sentits, un crim de guerra contra la humanitat i contra la infància.

Des del començament de la revolució siriana, les forces aèries del règim han marcat com a objectiu militar les escoles, destruint-les sobre els caps d’alumnes i docents. Més de 5.000 escoles han estat danyades per atacs aeris, assassinant al voltant de 10.000 nens en aquests centres (5.023 d'ells són menors de 10 anys) juntament amb més de 500 mestres i professors. En total, la xifra de menors assassinats pels atacs aeris sirians i russos ha arribat als 50.000.

El silenci de la comunitat internacional sobre el bombardeig a civils, escoles, centres educatius i sanitaris, el fet que no s’obligui el règim sirià i els seus aliats (representats per Rússia i Iran) a evitar els civils i escoles, es converteixen en una llum verda de la comunitat internacional al règim sirià per assassinar a més criatures.

Per tant, i sent organitzacions de drets humans i activistes civils que presencien aquests crims, posem a la comunitat internacional sobre les seves responsabilitats històriques. Sol·licitem urgentment que s'activi el codi de protecció civil, la qual cosa és un absolut principi humà.

Les nostres demandes urgents podrien ser prioritzades de la següent manera:

1- Formar un comitè internacional per investigar la massacre de l'escola de Hass. Aquest comitè podria investigar tots els atacs aeris contra escoles i remetre aquests arxius a al Tribunal Penal internacional.
2- Emetre una decisió internacional vinculant sobre la necessitat d'evitar civils i protegir escoles i les criatures a Síria.
3- Aturar els atacs aeris diaris contra la població  civil siriana.
4- Demanar als països europeus que treballen sota els principis de la justícia universal, que comencin a investigar els crims de guerra contra la humanitat comesos per oficials sirians i russos, i remetre'ls a judicis per crims de guerra.
5- Assegurar que les escoles i els nens tenen un bon suport material i moral, i dotar de protecció les escoles de les zones alliberades de Síria.
6- Fer responsables a totes les parts implicades en el conflicte sirià dels atacs contra civils i escoles

Amb tot el respecte

Síria



15 d’octubre de 2016 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada