dimarts, 1 de març del 2022

Carta alumnat, famílies i personal de l'escola CAMPANYA DE SOLIDARITAT 2022: DRETS HUMANS SENSE FRONTERES!

 

Benvolgudes famílies, alumnat, professorat i personal de l’escola,

Comencem la XXX campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya, que hem anomenat Drets Humans Sense Fronteres té com a finalitat conèixer de prop la tasca que porten a terme l’ONG Pallassos sense Fronteres en relació amb la situació de les persones desplaçades arreu del món.

 

Fem aquesta campanya perquè en els darrers anys estem veient dia a dia als mitjans de comunicació com a les fronteres europees i a les de l’Estat Espanyol es produeixen situacions dramàtiques en què els protagonistes són famílies amb nens, adolescents i persones que fugen de casa seva i que quan arriben a les nostres fronteres se’ls impedeix continuar el seu camí.  A més a més en els darrers dies ha esclatat la guerra a Ucraïna i ja hi ha 500.000 persones que han sortit del país en una setmana, sense saber quan podran tornar.

 

Fa anys que a l’escola hem estat treballant aquest tema amb l’alumnat portant testimonis a l’aula de persones que han viscut aquestes situacions i persones que treballen per pressionar els nostres governs perquè es respectin els drets humans d’aquestes persones (Fundipau o Stop Mare Mortum) o directament intentant salvar les vides d’aquestes persones (Open Arms).

 

Aquesta vegada ens volem centrar en les persones i entitats que tracten de millorar les condicions de vida de les persones desplaçades que es troben atrapades entre dos països i retingudes sense poder continuar el seu camí, en unes condicions lamentables en els mal anomenats camps de refugiats.

 

Creiem que, com a escola, hem de defensar els Drets Humans i els drets civils de totes les persones, vinguin d’on vinguin ja que, com ens deia l’Arcadi Oliveres cada vegada que venia aquí a l’escola, ”el món és de tothom i no tenim cap dret a tancar les portes”.

 

Concretament volem col·laborar amb aquesta entitat que intenta posar un somriure a la cara de moltes persones, especialment infants i joves, que es veuen obligades a fugir de casa seva perquè països com el nostre -amb el nostre tracte econòmic en alguns casos, la nostra venda d’armes en d’altres- han originant els conflictes que provoquen la seva sortida.

A partir de la segona setmana de Març, farem activitats per sensibilitzar-nos sobre la situació en què es troben les persones desplaçades arreu del món i l’acció que duen a terme les associacions que defensen els seus drets.

Agraïm per endavant la vostra col·laboració,

 

 

               Dolors Saban                                                                             Montserrat  Gusi

               Directora  de l’escola                                                                Coordinadora UNESCO

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada