dimecres, 14 d’abril del 2021

Campanya Unesco 2021 "Amb Orgull!"

 Campanya Unesco 2021 “Amb orgull”


Enguany continuem amb la Campanya de Solidaritat que vam iniciar el curs passat però no vam poder finalitzar degut a la pandèmia.


La campanya “Amb Orgull!” va destinada a sensibilitzar-nos i conèixer de més a prop el col.lectiu LGTBI, ja que a l’escola hi ha persones LGTBI que formen part de la comunitat educativa (personal de l’escola, famílies, alumnat) i volem que tothom senti que l’escola és un espai on la diversitat es un valor a respectar i on tothom s’hi trobi a gust.


SENSIBILITZACIÓ


Per fer-ho tenim tot d’activitats proposades al  Blog del grup UNESCO que es treballaran a les tutories, des de 1r ESO a CFGS la setmana del 12 al 16 d’Abril

Cada tutor pot escollir com enfocar aquesta tutoria a partir d’aquests materials. Com que l’alumnat el curs passat ja ho van començar a treballar us proposem un material addicional:


1r  ESO: Vídeos i activitats proposades al Blog (el curs passat no ho van fer, per tant les podeu fer totes o les que us semblin més adients).


2n ESO: Com que ja ho van treballar el curs passat us proposem les següents activitats que ha proposat l'Èlia Actvitats 2nESO


3rESO: Veure un tros del  documental “Sortir de l’armari” de TV3 Video  . Després comentar que els hi ha sorprès, ….. si coneixen algú que els hi hagi passat…. (duració del video 29min)


4t ESO i 1r de Batxillerat: Veure un tros del programa “TABÚS”de TV3 on surt la Sílvia Sicore i posteriorment el dia 21 d’abril farem una xerrada de videoconferència amb ella on ella com a membre de l'associació Generem farà una explicació sobre diversitat sexual. (4t ESO a les 12.30h i 1r de BAT a les 13.30h)

Us adjuntem l'enllaç del vídeo per passar a les tutories: Video  (18 minuts) després de veure el vídeo poden pensar preguntes en petits grups per fer-li a la Sivia el dia que faci la xerrada.

També si disposeu de més temps podeu passar el vídeo que passarem a 3r ESO i 2n de Bat


2nBAT: Suggerim parlar.ne a la  tutoria del 14 d’abril (comentar que recorden de la xerrada de la Silvia Sicore de l’any passat) i veure el video “Sortir de l’armari” de tv3 Video i després comentar.lo (duració del video 29min)


MACROACTIVITAT


No farem Macroactivitat però sí que després de parlar-ne a les tutories i veure els documentals suggerim que cada classe faci una “decoració” amb missatges o imatges que simbolitzin el fet de ser lliure, escollir el nostre camí, volar…… Es penjaran al passadís davant de cada classe. A les sales de professors deixarem una caixa amb material per fer la decoracióAPORTACIONS


No recollirem diners a les tutories però si algú vol col.laborar econòmicament (el curs passat es van recollir diners) es donaran a les associacions GENEREM! i Associació de Famílies LGTBI.


COMPROMÍS


En el marc d’aquesta campanya l’escola es compromet a canviar la retolació dels lavabos de l’alumnat de Secundària (iniciativa de l’alumnat de 3r ESO de fa 2 anys) i oferir una formació per a tot el personal de l’escola (professorat i PAS) sobre LGTBI abans que acabi l’any 2021.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada