dissabte, 5 de novembre del 2011

Una bona notícia per a la igualtat de sexes però encara queda molt per fer


A l’Escola Joan Pelegrí ja fa uns grapat d’anys que commemorem el Dia de la Dona treballadora amb l’objectiu de conscienciar tots els integrants de la comunitat educativa de què encara hi ha moltes diferències entre els homes i les dones dins el mercat laboral. En aquest sentit, la notícia que el dissabte 5 de novembre publica el diari La Vanguardia “Les noies de vint-i-tants cotitzen a l’alza” és una molt bona notícia ja que mostra que els esforços que es fan en aquest camp tenen resultats.


A l’article es parla del fet que segons un informe de l’Oficina Nacional d’Estadística del Regne les empreses contracten més noies d’edats entre els 20 i els 29 anys i, fins i tot, els hi paguen millor. Aquest fet es deu, segons una analista citada a l’article, a què les dones “estan preparades tant o més que els homes, tant o més motivades, tant o més dedicades a la vida professional a costa de la família, i, a sobre, són més disciplinades”. Cal remarcar que la situació és lluny de la plena normalització ja que en aquesta edat encara no intervè l’embaràs i el fet que la dona acabarà assumint un paper preeminent en el lideratge de la família, motiu pel qual serà penalitzada més endavant.



En aquest sentit, convé fer una lectura de l’informe citat (2010 Annual Survery of Hours and Earnings) per adonar-nos que aquestes diferències són només en aquesta franja d’edat. Per exemple, a la franja compresa entre els 30 i els 39 anys els homes guanyen un 2,9% més que les dones, dada que es dispara fins el 17% per als treballadors entre 50 i 59 anys. Malgrat tot, en el propi informe es remarca que l’any 2009 la diferència a favors dels homes per a la franja dels quaranta (tenir cura dels fills) era d’un 29,5%, enfront d’un 16,1% per a l’any 2010.

1 comentari:

  1. Una alumna de 2n. Batxillerat, Sara Sánchez, està fent el seu TR sobre la desigualtat laboral entre homes i dones a Espanya, però observant-la per nivells, fent especial atenció als directius. El treball de camp l'està realitzant sobre el cas concret de "La Caixa". Serà interessant veure'n els resultats.

    ResponElimina