divendres, 18 de novembre del 2011

ERC guanya les eleccions a 4t. d'ESO

ERC ha guanyat les Eleccions Generals que s'han fet entre l'alumnat dels sis grups de 4t. d'ESO de l'escola entre dijous 17 i divendres 18 de novembre. Les votacions s'han fet dins de la matèria de Socials.

Els dies abans de la votació, l'alumnat ha buscat informació i ha intentat aclarir dubtes sobre els diferents tipus de vot i sobre les propostes dels diferents partits amb el professor/a del seu grup.

Dels 144 alumnes que composen el cens n'han participat 135 (93,75%). D'aquests 26 han votat nul i 9 en blanc.

Dels 100 alumnes que han votat a una candidatura, ERC ha obtingut el 35% dels vots, mentre que PSC-PSOE n'ha aconseguit el 22% i ICV-EUiA el 20%. Han quedat empatats, en les darreres posicions, CiU i el PP amb un 8% i ha votat altres opcions un 7% de l'alumnat.

Per classes ERC ha guanyat en dues (A i B), PSC en una (E), ICV-EUiA en una altra (C) i en dues hi ha hagut empat (al D entre ERC, ICV-EUiA i PSC-PSOE i a l'F entre ERC i PSC-PSOE).

A les Eleccions Generals de 2008 la victòria, entre l'alumnat de 4t. d'ESO, va ser pel PSC-PSOE (52%), que també va guanyar en les eleccions reals, les dels adults, a Barcelona (província) amb un percentatge de vots similar (46,72%).

1 comentari:

  1. Caldria veure quin tipus d'informació ha fet l'alumnat, em refereixo a l'objectivitat i imparcialitat de la informació dels partits, doncs pregunto: a aquesta edat no tenen ja una idea preconcebuda dels partits i de la ideologia que representen i per tant poca cosa pot fer canviar la informació?
    M'agradaria que em contestés algun alumne/a

    ResponElimina