dijous, 10 de novembre del 2011

No hi dónis més voltes a l'Àfrica hi ha fam!

A LA BANYA D’ÀFRICA LA SITUACIÓ ÉS CRÍTICA!!!
I NOSALTRES QUÈ HI PODEM FER???


Hi ha 13 milions de persones afectades per la sequera que afecta molts països i el que més la pateix és Somàlia. L’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides pels refugiats) des de fa anys,té instal·lats camps de refugiats als països limítrofs. En un dels camps hi ha 450.000 persones,en un altre 120.000 i així uns quants més

Les persones caminen entre 12 i 15 dies i arriben al camp en un estat lamentable i de desnutrició severa. Durant 3 o 4 dies passen una fase de registre i se’ls dóna galetes energètiques per recuperar-se. Aquesta gent necessita aixopluc, ajut alimentari, infraestructures de salut i educació. Les tendes seran el seu habitatge durant l’estada al campament.
És per aquesta situació d’emergència que les escoles de la XEAUC(Xarxa d’escoles associades a la Unesco de Catalunya) a la qual l’Escola Joan Pelegri pertany des del curs 1991-92,van decidir en assemblea ajudar els refugiats sobretot els de l’anomenada BANYA D’ÀFRICA.
L’objectiu general de la campanya és treballar plegats i fer xarxa amb l’ACNUR en la feina que estan fent en els campaments que absorbeixen els refugiats somalis
Del dia 14 al 18 de novembre hi haurà a l’entrada de l’escola (al costat de secretaria) una gran caixa-guardiola amb un mapa d’aquest continent i amb el lema “NO HI DONIS MÉS VOLTES, A L’ÀFRICA HI HA FAM”.
Aquesta caixa- guardiola servirà per fer una recollida puntual de diners. Les aportacions que voluntàriament fem tenen la garantia que per mitjà de l’ACNUR arribaran a bon destí.
L’Escola Joan Pelegrí sempre ha estat capdavantera en campanyes de solidaritat. Si entre tots unim esforços, el dia de demà podrem aconseguir una vida que tingui sentit en un món en pau i sostenible.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

GRUP UNESCO DE L’ESCOLA JOAN PELEGRÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada