dimecres, 19 de febrer del 2020

INCIEM LA CAMPANYA DE SOLIDARITAT 19-20 "AMB ORGULL."


Benvolgudes famílies, alumnat i membres de la comunitat educativa,
Comencem la XXVIII campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya, que hem anomenat Amb Orgull té com a finalitat conèixer de prop la tasca que porten a terme l'Associació Generem! i l'Associació de Famílies LGTBI (FLG) en relació amb la situació de les persones LGTBI.

Fem aquesta campanya perquè el 2019 ha fet 50 anys dels fets ocorreguts el Juny del 1969 a Stonewall Inn, a Nova York, i volem conèixer que van suposar aquests fets per les persones gais i a la llarga per totes les persones LGTBI.

Fa 50 anys, les lleis de molts països castigaven les persones homosexuals, transsexuals i transvestits. Tractaven aquestes persones com a criminals. A l’Estat espanyol, per exemple, hi havia la Ley de Peligrosidad Social. També eren indesitjables per la societat i solien ser expulsades de les seves famílies, del seu barri, de les seves cases... Solien tenir poques amistats i molt poques oportunitats de viure com volien. Moltes intentaven sobreviure en el món de la nit, la màfia i la delinqüència als carrers. El bar Stonewall Inn, a Nova York, era un dels pocs locals que acceptava aquestes persones. La policia solia fer batudes en aquests llocs per detenir tothom que hi havia. En una d’elles, fa 50 anys, va passar una cosa que ningú s’esperava perquè no havia passat mai abans i fou que la clientela es va resistir a ser detinguda. Aquestes persones, doncs, es van organitzar per enfrontar-se a les forces policials. Per a moltes fou la primera vegada que no se sentien avergonyides de fer el que feien o de ser el que eren. Es van sentir orgulloses. Aquest orgull és el que es vol recordar en les Marxes de cada 28 de juny.
A partir d’aquesta nit, es van multiplicar les accions per lluitar pels seus Drets, contra un món sencer que els els havia negat. Per molta gent, aquest fou l’origen del Moviment LGTBI.
Creiem que com a escola, hem de defensar els Drets Humans i els drets civils de totes les persones de la nostra societat, i ser conscients que les persones d’aquest col.lectiu encara avui, al nostre país , pateixen situacions de discriminació a l’escola, en l’àmbit familiar, a la feina, al carrer i locals d’oci, i sobretot també a molts altres països on les lleis o la religió encara no els reconeixen tots els seus drets i moltes persones han de fugir de casa seva per aquest motiu.

Concretament volem col·laborar amb aquestes dues entitats, ja que acompanyen a totes les persones que vulguin manifestar lliurement la seva identitat i/o expressió de gènere, en el seu desenvolupament personal oferint informació, assessorament, orientació i espai on compartir i ser elles mateixes.
A partir de la tercera setmana de Març, farem activitats per sensibilitzar-nos sobre la situació en què es troben les persones LGTBI i l’acció que duen a terme les associacions que defensen els seus drets.
Agraïm per endavant la vostra col·laboració,

                     Víctor Ranera                                                                                 Judith Casadesús
               Director de l’escola                                                                        Coordinadora UNESCO




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada