dimecres, 18 de gener del 2017

LECTURA DEL MANIFEST #VOLEMACOLLIR #EDUCACIÓIREFUGI A LA PLAÇA JOAN PELEGRÍ


El dia 15 de desembre els nois i noies de 4t ESO A i 4t ESO F, conjuntament amb un grup d'alumnat i professorat de l’escola Miquel Bleach, ens vam reunir a la plaça Joan Pelegrí per difondre l'actual crisi migratòria i reflexionar sobre aquesta realitat. 

Els joves de l’escola Joan Pelegrí ens vam posar una bossa d'escombraries de color groc per simular l'armilla que porten els refugiats i així recordar les males i dures condicions en les que viatgen les persones refugiades a Europa. L'armilla representava tots els perills als que estan exposats quan travessen al mar. 

Quan ens vam trobar a la plaça una voluntària de Mare Mortum ens va explicar, des de la seva experiència, com vivien els refugiats quan arribaven a les illes de Grècia. A continuació, les dues escoles vam formar un cercle i vam llegir un manifest  en el que es reclamava el dret a migrar, el dret a que les persones refugiades puguin ser acollides als països europeus i en concret a Catalunya i es van denunciar les males condicions en les que estan exposades aquestes persones.


Aquesta activitat ens va ajudar a entendre com es troba la situació en aquests moments i a aprendre que aquest fet no és responsabilitat d'un únic país o d'una institució concreta sinó que ens correspon a tots i totes ajudar a totes aquelles persones que han de fugir d’un país en guerra. A més, vam poder escoltar les opinions dels nostres  companys i companyes de classe i vam poder saber que era el que pensaven de la situació que s'està vivint a  Europa. També van intervenir a la reflexió l'alumnat de l'Escola Miquel Bleach, alguns dels quals han viscut el fet d'immigrar en primera persona. Així com també vam sentir les paraules del professorat i de les persones que formen part de Mare Mortum i que estaven entre nosaltres a la rotllana.




Laura Barahona
Aina Puerto

4t ESO A




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada