dimecres, 9 de juliol del 2014

XXVII Encuentro Estatal de Escuelas Asociadas a la UNESCO

Pontevedra ha acollit, del 2 al 5 de juliol , diverses escoles de l’Estat Espanyol,  públiques, concertades i privades, de tots els nivells educatius, per celebrar el XXVII ENCUENTRO ESTATAL DE ESCUELAS ASOCIADAS DE LA UNESCO. El tema d’aquest any era  EDUCAR PARA  LA CIUDADANÍA MUNDIAL. De la nostra escola hi han participat les mestres Reis Masllorens i Àngels Vidal.
Les sessions,  que es van celebrar al PAZO DA CULTURA, van començar amb la  conferència inaugural   Las escuelas en lucha contra el hambre y la sostenibilidad  del planeta. Papel de la biodiversidad agrícola y la agricultura familiar a càrrec del professor José Esquinas .
Seguidament van començar les sessions de treball. Es van presentar diferents comunicacions agrupades en tres àmbits: Cultura de Pau i Diversitat Cultural,  Patrimoni i Desenvolupament sostenible.
Vàrem participar en el seminari de Cultura de Pau aportant algunes propostes metodològiques.
Després  de la conferència  Hacia donde caminan las escuelas asociadas : educar para la ciudadanía a càrrec de la coordinadora estatal  Rufina Moreno, va tenir lloc l’Assemblea general.
Les jornades que havien començat al Pazo de Mugartegui  amb la benvinguda de l’alcalde, un lunch de menjars típics i una visita guiada al casc antic de la ciutat, van acabar amb una visita al bonic poble de Combarro i un sopar preparat per les famílies de les diferents AMPES  de les escoles associades de Pontevedra.
Han estat uns dies molt enriquidors. En tornar al setembre explicarem la nostra experiència al Grup UNESCO i als diferents claustres per començar a treballar de nou.

REIS MASLLORENS I ÀNGELS VIDAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada