dimecres, 28 de febrer del 2018

Propostes Dia de la Dona 2018

Des del Grup Unesco us recomanem la següent proposta pel dia de la Dona, que ens ha passat el Dani Borrull. Es tracta de visualitzar aquest muntatge amb diferents talls d’entrevistes fetes a dones per Pablo Motos (El Hormiguero) i reflexionar sobre per què a les dones en les entrevistes se’ls pregunta més sobre la seva vida personal, sobre el seu cos..... que sobre qüestions professionals, i en canvi en els homes això no passa.Un cop vist el vídeo (10 min) podeu encetar un debat sobre aquesta qüestió.

També, si teniu temps, podeu visualitzar les entrevistes senceres que Pablo Motos i Andreu Buenafuente fan a Lydia Valentin (campiona del món, d’Europa i medallista olímpica d’halterofília) i comparar-les:Altres propostes


També us deixem aquestes altres propostes . Cadascú que triï la que li sembli més adient segons el grup i nivell.

1) Vaga de dones: 


Es tracta de 2 videos per reflexionar sobre què passaria si les dones deixessin de fer tot el què fan a casa i fora de casa.2) Articles diaris:


Articles on es reflexiona sobre diversos aspectes en els quals la dona sempre es veu en desavantatge:


Por qué María y Juan nacieron el mismo año, pero ella tendrá una pensión un 37% más baja

Mujeres que no quieren compartir viaje en coche con hombres: ¿hay motivos


Per què la vaga feminista del 8 de març no serà una vaga com les altres.


3) Cançons Reggeaton: (No recomanat per 1r i 2n ESO)


Es tracta de reflexionar sobre les lletres masclistes de moltes d’aquestes cançons. Ajuda a fer aquesta reflexió la lectura prèvia d’aquest article.

1. article 2. Escoltem i llegim aquestes cançons: 
3. Debat/ reflexió


4) Dones per la pau i la Llibertat

També podem donar a conèixer WILPF,   Dones per la Pau i la Llibertat (Women's International League for Peace and Freedom, WILPF) per exposar un grup de persones que lluiten a nivell global per erradicar la desigulatat.

a) Qui són ?
b) Premi ICIP 2014
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada