dilluns, 11 de març del 2019

CAMPANYA UNESCO 18-19

Benvolgudes famílies, alumnat, professorat i personal de l’escola,

Comencem la XXVII campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya, que hem anomenat Quan viatjar no és un plaer té com a finalitat conèixer de prop la tasca que porten a terme Open Arms i Fundipau en relació amb la crisi de les persones refugiades.

Fem aquesta campanya perquè ja fa massa temps que dura aquesta situació i cal que siguem conscients que nosaltres som part del problema i, per tant, també part de la solució. Síria és actualment el primer país d’origen de les persones refugiades al món, degut al conflicte que fa més de 7 anys que dura i que s’ha cobrat 500.000 vides i ha obligat a fugir del país 6,3 milions de persones. Segons el CEAR (Comisión Española de Ayuda al Refugiado), el 2017 més de 700.000 persones van sol·licitar asil en algun país europeu, encara que el 85% de les persones desplaçades ha buscat refugi en els països veïns, amb menys recursos per garantir una acollida digna i els seus drets humans. Turquia, amb 3,5 milions de persones refugiades, és el principal país on es queden atrapades degut a les polítiques de tancament i externalització de fronteres d’Europa, com l’acord il·legal firmat entre la UE i aquest país. Els altres països amb major nombre de persones refugiades són: Pakistan, Uganda, Líban, Iran i Alemanya.

Concretament volem col·laborar amb aquestes dues entitats, ja que afronten aquesta problemàtica des de les dues vessants, les causes i les conseqüències. Open Arms que treballa en l’atenció directa a les persones que intenten arribar a Europa pel Mediterrani , i Fundipau que treballa en la prevenció de les causes que generen els conflictes bèl·lics, les persecucions o la pobresa, que provoquen que tantes famílies hagin de marxar de casa seva contra la seva voluntat i jugant-se la vida
Per això volem cooperar econòmicament amb elles, ajudant-los a dur endavant els diversos projectes que realitzen i també volem difondre la seva tasca tan necessària i positiva. Perquè com diu  Boaventura de Sousa “les fronteres més visibles són les de filferro, però també en tenim a les nostres ments”

A partir de la tercera setmana de Març, farem activitats per sensibilitzar-nos sobre la situació en què es troben les persones refugiades  i l’acció que duen a terme els que treballen amb elles. 
Agraïm per endavant la vostra col·laboració,


    Víctor Ranera                                                          Judith Casadesús
  Director de l’escola                                            Coordinadora UNESCO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada