dijous, 2 de març del 2017

Carta al professorat i al personal de l'Escola Joan Pelegrí. Campanya Unesco 2016-2017

Benvolgut professorat i personal de l’escola,
Comencem la XXV campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya té com a finalitat conèixer de prop el projecte de la Fundació La Pitahaya porta a terme a Betania (Nicaragua), una comunitat de famílies desplaçades per un conflicte de propietat de terres i supervivents de l’huracà Mich (1999), i sensibilitzar-nos sobre la situació en la qual es troba aquesta comunitat actualment.

De fet, la nostra escola ja va col.laborar amb aquesta fundació el curs 2000-2001 per aconseguir que cada família tingués una casa digna i un pou per obtenir aigua de primera qualitat.

Fem aquesta campanya perquè cal que siguem conscients que encara hi ha molta feina a fer en el camp de la cooperació internacional, ja que la situació en la qual es troben molts països com Nicaragua són la conseqüència directa de les desigualtats socials i econòmiques que genera la globalització econòmica i les polítiques neoliberals. És una situació amb la qual podem cooperar i de la qual també aprendre moltes coses.
Concretament volem col.laborar en dos projectes que la Fundació té a Betania. El primer seria assegurar la continuïtat d’una petita escola que es troba al mateix poblat, ja que la ONG que la finançava els ha comunicat que no ho pot seguir fent. El tancament de l’escola suposaria que els infants s’haurien de desplaçar i això podria provocar l’absentisme escolar d’alguns d’ells. El segon projecte és crear el proper curs escolar, un casal on s’oferirà als infants activitats esportives, musicals, plàstiques i de reforç, al sortir de l’escola, així com suport psicològic per superar traumes i dols (abandonaments, violència, abusos...)
Per això volem cooperar econòmicament amb la fundació La Pitahaya  ajudant-los a dur endavant els diversos projectes que realitzen i també volem difondre la seva tasca tant necessària i positiva.

A partir del segona setmana de Març, farem activitats per sensibilitzar-nos sobre la situació que viuen en aquesta comunitat de Nicaragua  i l’acció que duen a terme els que treballen amb ells.
Agraïm per endavant la vostra col·laboració.


            Víctor Ranera                                                                   Judith Casadesús

            Director General                                                        Tutora UNESCO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada