divendres, 15 d’abril del 2016

Manifest de Canpedró
Aquest és el Manifest que es llegirà avui a les aules de Secundària abans de sortir al carrer a fer la cadena humana i que es lliurarà a l'edifici de l'Alcaldia en suport del Centre de Serveis Canpedró.


L’alumnat de 4t ESO i 2n Batxillerat de l’Escola Joan Pelegrí, en representació dels nostres companys i companyes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l’Escola, hem redactat aquest Manifest de Canpedró a partir de conèixer l’acció duta a terme pel Centre de Serveis Canpedró.

En aquest centre es fan projectes d’inserció laboral, menjador social, servei de bugaderia i higiene personal, reforç escolar i casals durant els períodes de vacances de les escoles. 

En primer lloc, CONSTATEM que l’actual situació socioeconòmica del país ha causat un deteriorament del nivell de vida de diversos col·lectius, com ara immigrants, gent de la tercera edat, gent aturada o famílies amb pocs recursos. Això ha portat a l’augment de la necessitat d’associacions com Canpedró. 

En segon lloc, CONSIDEREM que tot i les ajudes que ofereixen aquests centres no són suficients, ja que aquests tenen certes mancances, com falta de recursos o instal·lacions insuficients.

Finalment, PROPOSEM que es conscienciï a la població de l’existència d’aquests tipus d’associacions i de la feina que duen a terme. 

Que s’ofereixin més oportunitats de treball a les persones en atur sense cap distinció de procedència, gènere o situació econòmica. 

L’existència de més cursos de formació gratuïts o més assequibles que permetin la inserció laboral.

La priorització de pressupostos per millorar l’estat del benestar, per tant el nivell de vida de les persones.

Facilitar un espai perquè s’ampliï la possibilitat d’oferir més serveis per part de Canpedró.


I perquè en quedi constància signem en representació de l’alumnat de l’Escola Joan Pelegrí.


Barcelona, 15 d’abril de 2016


Alumnat redactor del Manifest: Aina Company (4tB), Ageric Molias (4tD), Arnau Carod (4tF), Lia Ros (2nC), Marta González (2nD), Maria Corbalan (4tB), Albert Pina (4tD), Bruna Nicolau (4tF), Mar Sans (2nC) i Neus Vives (2nD)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada