divendres, 8 de maig del 2015

Obrir els ulls davant dels horrors



Ahir va tenir lloc a les Cotxeres de Sants, organitzat pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, un acte per commemorar el 70è aniversari de la fi de la fi de l’horror nazi. La convocatòria tenia l’objectiu explícit de recordar aquells fets per tal de no oblidar l’horror que van significar en la història de la humanitat.

Amb aquesta intenció es van desenvolupar un seguit d’actuacions que amb el fil conductor de la paraula van unir cançó, música i teatre. A l’acte hi va intervenir el cantautor Francesc Mir, s’hi va veure una presentació molt interessant sobre Auschwitz de les alumnes de l’escola Ariadna Trullols i Anna Vidal, es van poder escoltar emotius textos del llibre de Montserrat Roig Els catalans als camps nazis, un dels quals va llegir la nostra alumna Laura Adan, i, finalment, alumnat de l’IES Lluís Vives, acompanyats per la Coral Jove de Sant Medir, van representar magníficament el text teatral Aquí no hi ha papallones: sobreviure a Terezin, que va mostrar el patiment dels nens i nenes del gueto i el camp de Terezin, propers a la ciutat de Praga.

L’acte, més enllà de fer memòria del que va representar la barbàrie nazi, va voler ser un crit d’alerta contra les situacions d’inhumanitat que s’han viscut i es viuen després de l’Holocaust. En les paraules del conductor de l’acte, Joan Manuel Parisi, en algun dels textos llegits de Montserrat Roig i en les paraules finals de la presidenta del Secretariat, Lluïsa Erill, hi havia la clara intenció que obrim els ulls davant dels horrors actuals.

Dolors Subirana i Albert Marzà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada