dilluns, 24 de novembre del 2014

El 26è Premi Drets Humans dedicat a Malala Yousafzai



El 26è Premi Drets Humans de l’Escola Joan Pelegrí que es lliurarà el 4 de febrer de 2015 estarà dedicat a Malala Yousafzai.

Malala és una noia paquistanesa de 17 anys que ha rebut enguany el Premi Nobel de la Pau pel seu activisme en defensa del dret de les dones a rebre educació.

Malala va ser coneguda a tot el món per haver patit un atemptat per part d'integristes talibans. Les greus ferides que va rebre al cap van obligar a intervenir-la quirúrgicament i a fer una llarga recuperació al Regne Unit.

Els talibans sabien contra qui atemptaven. Malala des dels 13 anys escrivia un bloc per a la BBC on explicava les dificultats de viure sota un règim on es prohibia l'escolarització de les noies.

Un cop recuperada de l'atemptat, Malala ha estat convidada a parlar davant d'auditoris diversos on ha defensat amb determinació la importància de l'educació de les noies. Aquest compromís i actitud han estat decisius per aconseguir diversos premis i reconeixements, entre els quals el Premi Nobel de la Pau, concedit el 10 d'octubre d'enguany junt a l'activista indi Kailash Satyarthi

Abans que a Malala, el Premi Drets Humans ha estat dedicat a Mahatma Gandhi (2011), Stéphane Hessel (2012), Aung San Suu Kyi (2013) i Nelson Mandela (2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada