dijous, 30 de gener del 2014

DENIP i treballs sobre Drets Humans




Cada 30 de gener en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi es celebra el DENIP, el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.

El DENIP va ser creat l’any 1964 pel mestre, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal i és una iniciativa d'educació per la pau i la noviolència difosa internacionalment. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la noviolència i la pau.

El Pla d’Escoles Associades a la UNESCO (PEA), grup d’escoles al qual pertanyem, té aquesta celebració com un dia propi. Les escoles associades, el dia 30 de gener o un dia proper, celebren actes per commemorar-lo.

A l’escola, des de l’any 2001 vam traslladar-hi l’acte de lliurament del Premi Drets Humans. Aquest any, l’acte se celebra el 5 de febrer, però des del dia 30 de gener es poden veure al vestíbul de l’edifici de secundària el conjunt dels treballs finalistes que seran premiats en l’edició d’enguany, en la qual el Premi arriba al 25è aniversari.

DENIP 2014 a l'Estat espanyol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada