diumenge, 25 de març del 2012

MANIFEST CONTRA L’ATUR I LA MARGINACIÓ

L’alumnat de 4t ESO  de l’Escola Joan Pelegrí, en representació dels nostres companys i companyes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l’Escola, hem redactat aquest Manifest contra l’Atur i la Marginació en el nostre districte de Sants-Montjuïc a partir de conèixer l’acció duta a terme pel Grup de Solidaritat contra l’Atur i la Marginació de la parròquia de Sant Medir.
En primer lloc, CONSTATEM que a causa d’aquesta crisi econòmica que ens sacseja i afecta el nostre país, molta gent en edat de treballar es troba a l’atur, molts porten des del principi de la crisi a l’atur,  la major part treballava a la construcció, un dels sectors més afectats per la crisi. També es troben en atur moltes persones immigrants algunes de les quals van arribar aquí atretes per falses esperances
Creiem, també, que les persones que no han tingut l’oportunitat de formar-se haurien de tenir-la, ja que molta gent viu en males condicions degut a aquest factor.
En segon lloc, CONSIDEREM que s’ha arribat a aquesta situació degut a la mala utilització dels béns econòmics, tant a nivell públic com privat. Això ha provocat una situació de més desigualtat i injustícia que ara hem de pagar tots els ciutadans i ciutadanes.
I finalment, PROPOSEM que es doni formació adequada a la gent que vulgui aprendre, i que hi hagi una política de beques més àmplia.
Que s’ofereixin més possibilitats de treball a les persones en atur, sense distinció d’edat, de gènere i de procedència.
Que es promoguin i s’anunciïn més les organitzacions que ajuden els afectats per la crisi.
I que es reformi el sistema polític i econòmic per tal d'evitar la corrupció i que es torni a repetir una crisi com l’actual.
I perquè en quedi constància signem en representació de l’alumat de l’Escola Joan Pelegrí.




Mireia Sanz
4tA



Neus Cobo
4tA



Lucía Barbas
4tB



Andrea Martínez
4tD



Salma Naki
4tE



Pablo Fernández
4tE



Alba Baroja
4tF



Maria Ortiz
4tF

Barcelona, 23 març 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada