dilluns, 30 de maig del 2011

Sempre passa el mateix

El passat 13 d’abril, Dani Lagarto Fernàndez va venir a l’escola per fer una xerrada sobre la seva exposició de “Paraules descalces”;  sobre dones palestines i israelianes.
Durant la presentació davant nostre del seu treball, va demostrar clarament que les dones palestines i els palestins en general, estan aïllats, degut a l’opressió que reben per part de l’estat d’Israel. Sí que és veritat, que moltes dones, tan israelianes com palestines tenen punts en comú, les unes respecte les altres, ja que totes són dones, però la clara veritat és que les dones palestines són oprimides i estan en situació de rebuig, un fet greu, que les porta a la marginació.
Mentre elles són rebutjades, les dones israelianes viuen amb més llibertats i drets. Aquest fet provoca que les dones palestines adoptin una mala opinió d’elles, ja que ¿com es pot entendre que sent iguals, elles hagin de sofrir i les altres no?
També és cert que la comunitat internacional fa ulls grossos a aquests fets i deixa que dones i criatures, però sobretot les dones, pateixin discriminació, rebuig i opressió, degradant el seu estatus i deixant en no res els seus drets.
És ben cert que Israel és un país aliat molt important a l’Orient mitjà, ¿però, és prou motiu aquest fet per deixar uns crims i un incompliment dels drets humans sense càstig? A mi em sembla que no. I si la comunitat internacional parlés, es podrien canviar aquests fets. Ja que ara mateix els israelians estan exterminant als palestins lentament, sí que és veritat que a una escala diferent que la d’altres genocidis, però al final sempre és el mateix resultat, la desaparició d’un poble. I les dones són les persones que estan patint la pitjor part.

Zaarai de Diego
1r BATX. E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada