dilluns, 17 de març del 2014

Campanya UNESCO 2014: Pallapupas i Ressò

Història dels Pallapupas



Comencem la XXII campanya de solidaritat com a membres que som de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO (XEAUC). Aquesta campanya té com a finalitat conèixer d’aprop i sensibilitzar-nos sobre la situació de la infància hospitalitzada i de les persones que treballen per fer-la més suportable, en el nostre cas l’ONG Pallapupas i l’Associació Ressò de musicoteràpia.

Fem aquesta campanya perquè cal que siguem conscients que en aquest món immers en la crisi -al marge d’ella, però amb ella com a rerefons- hi ha tot un seguit de problemes que mereixen també la nostra atenció. Un d’aquests és el dels infants hospitalitzats amb malalties greus o cròniques i els neguits i angoixes dels seus familiars. És una situació amb la qual podem cooperar i també aprendre moltes coses.

En concret ens fixarem en l’actuació que duen a terme l’ONG Pallapupas i l’Associació Ressò de musicoteràpia. Aquestes entitats, que fan una tasca molt significativa en els centres on desenvolupen la seva actuació, veuen limitada la seva acció per culpa d’una crisi com l’actual que, com sabem, ha retallat grans quantitats de recursos precisament en el sector sanitari.

Per això volem cooperar econòmicament amb Pallapupes i Ressò ajudant-los a dur endavant els diversos projectes que realitzen amb infants hospitalitzats i també volem difondre la seva tasca positiva i humanitzadora.

Per això farem diverses activitats a partir del 18 de març, per sensibilitzar-nos sobre la situació que viuen aquests infants i l’acció que duen a terme els que treballen amb ells.

MACROACTIVITAT 2014: COREOGRAFIA I MACROVIDEOS

1. En què consisteix la Macroactivitat d'aquest any?



Divendres dia 28 de març, de 12:30 a 13:30, l'alumnat i el professorat de secundària ens reunirem a la Plaça Joan Pelegrí i farem una coreografia amb la cançó "En caravana" del grup Txarango.




A més, tothom que vulgui, podrà fer un Macrovídeo i l'afegirem al muntantge audiovisual final.


2. Com ho farem?

a.) COREOGRAFIA:


- L'alumnat aprendrà la coreografia durant una classe amb un "profe formador" que utilitzarà uns videos tutorials que hem fet. A partir d'aquí, es podrà practicar la coreografia amb el video que posem a continuació. El professorat interessat a aprendre la coreografia ho ha de comunicar a la Judith Casadesús i via correu rebrà els videos tutorials.
- A continuació teniu un vídeo amb l'exemple de la coreografia:




- El dia de la Macro des de l'escola es facilitaran els gots que utilitzarem a la plaça, els quals portaran impresos un logo que ha fet un alumne de l'escola, tanmateix l'alumnat i el professorat haurà de portar un nas de pallasso i la disfressa de pallasso que vulgui. La disfressa no és imprescindible, el nas de pallasso sí.

- Uns dies abans de la Macro, al suro de les aules hi haurà un mapa on s'indicarà on es situarà cada grup-classe a la plaça i per quin carrer han d'accedir-hi. A les sales de profes hi haurà una graella on s'indicarà amb quin grup estarà cadascú/na.

b.) MACROVIDEOS:


INDICACIONS PEL VÍDEO DE LA MACROACTIVITAT 2014


Durada del vídeo

ENTRE 10 I 15 SEGONS!!

Resolució del vídeo

  • La resolució ha de ser de 16:9 (la pantalla panoràmica de televisió normal). Si feu mida 4:3 sortiran marges negres al costat i no el podrem acceptar.
  • La resolució del vídeo ha de ser preferiblement de 1280x720 o 1920x1080. Són resolucions d'alta definició, si teniu resolucions més baixes, mireu almenys que sigui en format panoràmic 16:9 i es vegi nítid, però intenteu no baixar de 852x480.

La càmera

  • NO es pot gravar amb mòbil, així evitem la possible mala qualitat.
  • Podeu utilitzar una càmera compacta amb opció de vídeo o directament una càmera de vídeo, simplement fixeu-vos en les indicacions anteriors!

Format del vídeo

  • ATENCIÓ: Mai es pot gravar amb la càmera en vertical, sempre ha d'estar en horitzontal, o ens sortiran marges negres al costat i no l’acceptarem.
  • Com a consell, és millor que al gravar deixeu la càmera en un lloc quiet o utilitzeu trípode, per evitar que la imatge tremoli massa.
  • L’extensió del vídeo no és cap problema, si pot ser .avi molt millor, però podem acceptar altres formats (.flv, .mov, .wmv...)


COM L'ENTREGUEU?

Envieu el vídeo a : 

videosmacro@gmail.com


1. Com a fitxer adjunt o a través d'un enllaç a Google Drive o Dropbox. 

Indiqueu els vostres noms i el curs en un missatge.

2. A través de la web www.wetransfer.com on no cal registre i només cal que accepteu les condicions d’ús i adjunteu el fitxer (de fins a 2GB), el correu que us indiquem i el vostre, per saber qui sou. Afegiu un missatge indicant els noms dels participants i el curs. A més rebreu una notificació quan nosaltres haguem rebut l’arxiu.